Lokacija

Dobreć je malo seosko naselje s manje od 400 stanovnika. Ako odlučite odsjesti u Villi Marone, vjerojatno ćete sresti polovicu njih i ti će susreti biti ugodni jer riječ je o toplim i srdačnim ljudima, dobrim domaćinima, koji istovremeno poštuju tuđu privatnost.

Mjesto se nalazi na pet kilometara od Lovrana i mora, što je po prilici 6 minuta vožnje automobilom. Južno od mjesta nalaze se pitoreskni Liganj i Tuliševica, jugozapadno je Lovranska Draga, sjeveroistočno su Oprič i Ičići, a sjeverno Poljane. Ako uhvatite priliku, predlažemo da obiđete sve te lokacije.

Dobreć je i tek 9 kilometara udaljen od hrvatske turističke perjanice, „stare dame“ Opatije, po lječilišnom turizmu poznate još u doba Austro-ugarske monarhije.

Sama se kuća nalazi na 360 metara nadmorske visine, ispod strmih padina planinskog masiva Učke i pripadajućeg joj parka prirode. S terase kuće pruža se prekrasan pogled na planine Gorskog kotara, te na grad Rijeku i otoke Krk i Cres. Upravo na tom mjestu spaja se morska i planinska klima i vegetacija.

Koordinate: N 45° 18′ 09.1″ , E 14° 15′ 27.3″

Udaljenost od restorana 5 km; udaljenost od trgovine 1,3 km.

Klima

Klimu karakteriziraju umjereno topla ljeta i blage zime. Karakteristika mikrolokacije je da na dnevno kretanje temperature utječe vjetar koji pred večer počinje puhati s obronaka planine i rashlađuje padinu.

Aktivnosti

Kad ste se jednom zatekli u Dobreću, teško je nabrojati sve aktivnosti na otvorenom u kojima možete provesti svoje slobodno vrijeme. Navest ćemo stoga samo osnovne kao što su biciklizam i pješačenje – u blizini je Park prirode Učka s brojnim stazama. Vrijeme možete provesti u planinarenju, trekkingu, skupljanju ljekovitog bilja, šumskih bobica i gljiva, u fotografiranju, zmajarenju, alpinizmu, padobranskom jedrenju. Drugim riječima, Villa Marone mogla bi biti vaša polazišna točka za niz sportskih i inih avantura, na desetak minuta vožnje automobilom.

More

More, koje je od Dobreća udaljeno nekoliko minuta vožnje, posebna je priča. Predlažemo turističke izlete brodovima, ronjenje, parasailing, ili „dobro staro“ lješkarenje na nekoj od brojnih plaža.

Povezanost

Zagreb

autocesta A1 – Zagreb – Karlovac – Rijeka – Opatija – Lovran – Dobreć

177 km

2 sata i 20 minuta

Italija

Trst – Kozina – granični prijelaz Pasjak – Opatija – Lovran – Dobreć

71 km

1 sat i 32 minute

Slovenija

Ljubljana – Postojna – granični prijelaz Rupa – Opatija – Lovran – Dobreć

114 km

1 sat i 58 minuta

Avionom

zračna luka Rijeka (otok Krk) – Rijeka – Opatija – Lovran – Dobreć

45 km

50 minuta

Autoput

15 km

Opatija

8 km

Rijeka

26 km

Pula

91 km

Lokacija

Arhiva »

+385 (0)98 425 875
info@villa-marone.com