Villa Marone

Villa Marone dobila je ime po marunu, oplemenjenoj sorti pitomog kestena koji je od običnog kestena veći i slađi, a po kojem je naš kraj poznat u nacionalnim i međunarodnim razmjerima. Tako je i Villa Marone okružena stoljetnom šumom maruna. Opet, nije u potpunosti izolirana: nalazi se unutar zaštićene povijesne seoske sredine. Kad smo ju gradili, bilo nam je jako važno da ju prilagodimo baštinskoj gradnji odnosno uskladimo sa starim kućama u kraju.

Podaci o kući

Površina kuće je 220 m2. Prostire se na tri etaže s prostranim balkonom (8 m2), još prostranijom natkrivenom terasom na katu (16 m2) i okućnicom (900 m2). Ima i terasu sa sunčalištem i garniturom za sjedenje te preljevni bazen (4×10 m) s dogrijavanjem dubine 1,35 m sa dizalicom topline za dogrijavanje bazenske vode koja omogućuje održavanje temperature vode izvan glavne sezone – svibanj, lipanj i rujan od minimalno 24 stupnja sa dizalicom topline za dogrijavanje bazenske vode koja omogućuje održavanje ugodne temperature vode. Sve to, dakako, s pogledom na more.

Broj kreveta:
  • 2 bračna (180×200)
  • 1 bračni odvojeni (2×90×200)
  • 1 jednokrevetni (120×200)
  • 1 pomoćni-bračni na galeriji (180×200)

Interijer

Podrum

U podrumskom prostoru nalazi se prostorija sa perilicom za rublje i daskom za peglanje.

Prizemlje

U prizemlju kuće nalazi se WC, zatim kuhinja na koju se nadovezuje blagovaona s prostranim dnevnim boravkom (55 m2) s TV-om 77“ (165 cm), muzičkom linijom te spavaća soba (20 m2) s bračnim krevetom (180×200), vlastitom kupaonicom s tušem i TV prijamnikom 40“ (102 cm).

Kat

Na prvom se katu nalaze tri spavaće sobe (28 m2): spavaća soba s visokim kosim krovom i bračnim krevetom (180×200), vlastitom kupaonicom s kadom, TV-om 40“ (102 cm) i izlazom na terasu, zatim spavaća soba (21 m2) s bračnim odvojenim krevetima (2x90x200), vlastitom kupaonicom s tušem, TV-om 40“ (102 cm) i izlazom na terasu (8 m2) te jednokrevetna spavaća soba sa visokim kosim krovom sa krovnim prozorom, vlastitom kupaonicom s tušem i TV-om 40“ (102 cm).

Otvorena galerija

Otvorena galerija (42 m2) sa kosim krovom i dva krovna prozora visine je od 108-200 cm u sklopu spavaće sobe, te ima pomoćni bračni krevet (180×200). 

Kat

Prizemlje

Konoba

Eksterijer

Na parceli je i malo dječje igralište. Ulaz s prilazne ceste u dvorište kuće prilagođen je osobama s invaliditetom.

Noćna šetnja

Opremljenost

Kuća je klimatizirana dizalicom topline i sunčevim kolektorima (ventil konvektori u kombinaciji s podnim grijanjem) te ventilacijskim sustavom koji neprimjetno osigurava svježi čisti zrak i uklanja vlagu i ustajali zrak. Opremljena je besplatnim WI-FI-jemSAT-TV-omperilicom rublja te centralnim usisavanjem koje omogućuje učinkovito čišćenje u tišini i stambeni prostor pretvara u ekološki, što je važno za osobe s alergijama i djecu. Kuća je dobro izolirana kamenom vunom na vanjskim zidovima i krovu, što znači da ljeti održava postojanu temperaturu s minimalnim hlađenjem a zimi s minimalnim grijanjem prostorija.

Kuhinja je opremljena perilicom suđa, mikrovalnom pećnicom, indukcijskom pločom za kuhanje (za 4 posude), hladnjakom sa zamrzivačem, električnim aparatom za kavu te ugradbenom pećnicom.

Svaka kupaonicama ima sušilo za kosu.

Ljetna kuhinja u konobi opremljena je perilicom suđa, staklokeramičkom pločom za kuhanje, hladnjakom sa zamrzivačem i ugradbenom pećnicom.

Sigurnost i kućna pravila

Sigurnost

Villa Marone nalazi se u vrlo sigurnom seoskom okruženju obiteljskih kuća. Opremljena vatrodojavom i senzorima poplave, te s kartičnim otvaranjem dvorišnih i ulaznih vrata. Jedna od prostorija ima veći sef za čuvanje većih dragocjenosti, poput prijenosnih računala.

Kućna pravila

Kućni ljubimci nisu dopušteni. Grupe mladih samo na upit.

+385 (0)98 425 875
info@villa-marone.com