Liburnija Film Festival – za sve ljubitelje dokumentarnih filmova
14. Kolovoz, 2020.

U ponedjeljak, 24. kolovoza, svjetskom premijerom filma Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu Tomislava Jelinčića, 18. Liburnia Film Festival službeno će otvoriti svoja vrata. Festival traje do 28. kolovoza, a održava se na maloj Ljetnoj pozornici i Vili Antonio u Opatiji.

Već 18. godinu za redom u našem se susjedstvu odvija prava poslastica dokumentarnog filma – Liburnija Film Festival.  

Liburnia Film Festival najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini festival koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce. U ovogodišnjem, 18. izdanju, od 24. do 28. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji će te moći uživati u međunarodnom programu naslovljenom “Stanje pripravnosti”.

Ove godine imamo spoj Liburnia Film Festivala s programom Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i poseban međunarodni program naslovljen “Stanje pripravnosti, koji uključuje šest međunarodnih dokumentarnih filmova. Riječ je o vrsnim dokumentarističkim ostvarenjima koja bilježe ekstreme naše političke sadašnjosti, neovisno događaju li se oni u “starim” demokracijama ili na “problematičnom istoku”.

Stanje pripravnosti” će, osim razgovora s redateljima, uživo ili video pozivom, uključivati i masterclass predavanje te okrugli stol o tipskim nacionalizmima i pokretima koji za cilj imaju urušavanje pluralizma i temeljnih civilizacijskih vrijednosti.

Svi detalje se nalaze na službenoj stranici LFFa.
Ne zaboravite, LFF na udaljenosti od 8 km od Ville Marone 🙂

 

Ostale objave

Arhiva »

+385 (0)98 425 875
info@villa-marone.com