Visitor Centar Učka
23. Veljača, 2021.

Planina Učka, najviša planina istarskog poluotoka, granica između Istre i Liburnije, „gospodar vremena“, mitsko i povijesno područje dobiva svoj multimedijski prostor – Visitors Centar Učka. Ovo će biti vaša idealna polazišna točka prije nego se upustite u uživanje u čistoj prirodi ovog kraja.

 

Svi koji nas poznaju i koju su nas imali priliku upoznati znaju da smo sportska smo obitelj, zaljubljenici u prirodu u svim njezinim oblicima. Ono što vam možemo reći je da u Parku prirode Učka možete provesti dane a da ne uspijete obići sve zanimljive lokalitete i saznati sve što se tamo može naučiti. Zato biste svoje putovanje trebali započeti u Visitor Centru.

Ova predivna planina uzdiže se iza naše Ville Marone, a prema njoj svi stanovnici Kvarnera i Liburnije gaje posebno poštovanje jer osim što je riječ o najvišoj planini istarskog poluotoka, Učka je i međa koja Istru dijeli od Liburnije, ali i „gospodar vremena“ jer najčešće upravo Učka „odlučuje“ kakav će biti dan, hoće li padati kiša ili ćemo gledati kako za planinu zapada sunce. Također, Učka je i mitsko područje na kojem obitavaju vile i vilenjaci, kamo su doseljavali prvi Slaveni, i u čijim šumama sve to možete namirisati i dan-danas.

Početkom ožujka svoja vrata će otvoriti Visitors centar Učka koje će biti idealno mjesto za započinjanje istraživanja prirode Učke i Ćićarije.

Multimedijski prostor opremljen najnovijom tehnologijom gdje će se nalaziti sve što trebate znati prije nego se upustite u uživanje u čistoj prirodi ovog prekrasnog područja. Od informacija o stazama kroz planinu, zanimljivih lokaliteta preko biljaka do povijesti samog područja, ljudi koji su tu obitavali i kako su živjeli- sve na jednom mjestu.

U sklopu Centra nalazi se i muzejska postava opremljena najsuvremenijom tehnologijom kako bi što više približila prirodu, povijest i kulturu svakom posjetitelju.  Muzej je dizajniran na način da zadovolji očekivanja čak i onih najmlađih posjetitelja.

Više informacija možete pročitati na službenim web stranicama Parka prirode Učka.

Ostale objave

Arhiva »

+385 (0)98 425 875
info@villa-marone.com