Vrijeme je ručka
3. Svibanj, 2017.

Vrijeme je ručka. Jedna je opcija da ručak dakako skuhate sami uz pomoć sve sile svježih namirnica koje se mogu naći na lovranskoj tržnici, no druga je uvijek lagodnija – spustiti se u restoran.

Na lovranskom području nalazi se niz restorana i konoba u kojima su se izjeli kilogrami i kilogrami ribe i domaćih, mediteranskih specijaliteta, a iz njih izašle stotine i stotine zadovoljnih i sitih ljudi (provjerite to, uostalom, na nekom od servisa za recenzije, poput TripAdvisora). Upravo takvo jedno mjesto mala je starinska Konoba “Marun” u srcu Lovrana koja osim tipičnih mediteranskih (čitaj: ribljih) jela nudi i razna međunarodna jela iz zemalja gostiju koji nas najčešće posjećuju, te ima sjajnu domaću tjesteninu i razne kolače.

Ako ste za autentično, posjetite selo Kali iznad Medvejske uvale, gdje se nalazi konoba „Kali“ prepoznatljiva po autentičnoj lokalnoj kuhinji baziranoj na okusima iz vremena „naših nona“. To su tjestenine poslužene u padelama starima i do nekoliko desetljeća, ravioli na mornarski u bogatom umaku od školjaka i škampi, hobotnice pod pekom s krumpirom i maslinama, ili biftek s raviolima na „majčin način“.

Ljubitelji „hoch“ kuhinje, svakako neka posjete “Dragu di Lovran”, hotel s izvrsnim restoranom smješten na samom rubu planinskog grebena, u sklopu Parka prirode Učka.

U “Dragi di Lovran” na meniju su specijaliteti kao što je sipa s humusom, koromačem i morskim gelom, zatim foie gras sfera s kruškom, pistacijom i aceto perlama, grdobina s pancetom, sotiranim keljom i pireom od celera ili janjeća koljenica s kremom od graška.
Nakon ovog ste teksta samo još gladniji? Nećemo vas zadržavati, vrijeme je za objed!

Ostale objave

Arhiva »

+385 (0)98 425 875
info@villa-marone.com